ARA By Google

Zeytinli Makarna

Zeytinli Makarna Büyükçe bir tavaya domatesi, tuzu ve 2 kaşık zeytinyağını koyun.


Malzemeler:

450 gram rendelenmiş domates (soyulmuş doğranmış konserve domates olabilir)
Tuz
4 kaşık zeytinyağı
12 adet çekridekleri çıkarılmış yeşil zeytin (mümkünse içi doldurulmuş kokteyl zeytin)

Hazırlanışı:

Ocağınızı yüksek ateşte yakın ve tavanızı üzerine oturtun. Tavadaki malzemeyi yaklaşık 10 dakika kadar, sık sık karıştırarak pişirin. Pişirme işlemini domatesler suyunu çekip koyu bir sos haline gelinceye kadar sürdürün. Tavanızın geniş ve yan duvarlarının oldukça yüksek olması, sosun pişerken etrafa sıçramasını ve ocağınızın kirlenmesini önler.

Bu arada, sosunuz ocakta pişerken siz zeytinleri küçük küçük kesin. Her zeytin tanesini 3 ya da 4 parçaya bölebilirsiniz. Sosunuz iyice piştiğinde, ateşten indirmenize 2-3 dakika kala kestiğiniz zeytinleri ilave ederek, sosun içinde ısınmalarını sağlayın.Tavanızı ateşten alın ve kalan zeytinyağını ilave edin. Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra bir servis tabağına alın. Sosunu üzerine dökün. İyice karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.

Editör Tavsiyesi: Makarnayı haşlarken, üzerindeki pişirme süresi talimatına uyarsanız, çok hamur olmasını önlemiş olursunuz. Daha farklı bir lezzet elde etmek için ilk aşamada, yani tavayı ateşe oturtup zeytinyağını koyduğunuzda bir miktar rendelenmiş soğan ilave ederek hafifçe pembeleştirebilir, ardından da domatesi ekleyebilirsiniz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.