ARA By Google

Kuzu Kavurmalı Makarna (4-6 Kişilik)

Kuzu Kavurmalı Makarna (4-6 Kişilik) Soğanı soyup kıyın. Sarımsağı ezin. Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın.



Malzemeler:

600 gr. Sotelik Kuzu Eti
150 gr. Arpacık Soğanı veya Normal Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Adet Kereviz
1 Adet Havuç
1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.)
1 Adet Kuru Kırmızı Biber
60 gr Margarin
2 Adet Defne Yaprağı
Kekik
40 gr Kuru Üzüm
1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz
1 Paket Makarna (500 gr.)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
100 gr Kaşar Peynir

Hazırlanışı :

Soğanı soyup kıyın. Sarımsağı ezin. Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Acı biberi incecik kıyın.

Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun. Soğan, sarımsak, kereviz, havuç ve acı biberi ekleyip kavurmaya devam edin.

Domatesleri ekleyin, bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin. Tuz, defne, kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım.

Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın. Süzün, servis yapın.

Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın.

1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. 2 adet portakal, 2 adet elma, 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın.

Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın. Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin. Meyve salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis yapın.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.