ARA By Google

Kıbrıs Usulü Fırın Makarna

Kıbrıs Usulü Fırın Makarna İlk olarak makarnayı haşlayın. O haşlanırken tavada soğanı pembeleştirin, kıymayı ekleyip kavurun.


Malzemeler:

1 paket fırın makarnası
1 litre süt
3(tepeleme)kaşık un
Tuz
İç Harcı İçin;
100-150 gram kıyma
1 büyük soğan
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar maydanoz
Tuz, pul biber
Üstü İçin;
Hellim peyniri bulamazsanız kaşar veya dil peyniri

Hazırlanışı:

İlk olarak makarnayı haşlayın. O haşlanırken tavada soğanı pembeleştirin, kıymayı ekleyip kavurun. Salçasını koyup biraz çevirip altını kapatın. Tuzunu ve maydanozunu ilave edip karıştırın. Tepsiye makarnanın yarıdan biraz fazlasını koyun, alt taraf ince olmamalı. Kıymasını üstüne yayın, kalan makarnayı da onun üstüne yayın.

Başka bir tencereye sütü, unu ve biraz tuzu ekleyip muhallebi gibi pişirin. Muhallebinin içine 2-3 çorba kaşığı kadar hellim veya kaşar ilave edin. Kaynayan muhallebiyi 2 dakika kadar karıştırıp altını kapatın. Tepsideki makarnanın üstüne her tarafı kapanacak şekilde yayın.200 ya da 220 derecede yaklaşık 450 dakika kadar pişirin. İyice kızarınca ılınmasını bekleyip dilimleyin.

Editör Tavsiyesi: Kıbrıslılar salça ve maydanoz koymuyorlar hatta bazısı sadece kıyma kavuruyor isteğe göre salça ve soğanı ekleyebilirsiniz. Beşamel sosları değişiktir bazısı yumurta da ekliyor ama bu şekilde daha çok seveceksiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.