ARA By Google

İşkembeli Nohut Yahnisi

İşkembeli Nohut Yahnisi Nohutları bir gece önceden ılık suya basın. Ertesi gün süzün ve iyice yumuşayıncaya kadar 10 su bardağı kaynar suda haşlayın ve sonra süzün.


Malzemeler:

250 gr. işkembe
2 su bardağı nohut
10 su bardağı kaynar su
4 yemek kaşığı sirke
¼ limonun suyu
5 diş sarımsak
3 adet ufak boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
4 adet küçük boy dolmalık biber
3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Nohutları bir gece önceden ılık suya basın. Ertesi gün süzün ve iyice yumuşayıncaya kadar 10 su bardağı kaynar suda haşlayın ve sonra süzün. Soğanı ve sarımsağı soyup, yemeklik doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.

Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, ince ince doğrayın. Temizlenmiş olarak alınan işkembeyi iyice yıkayın, iri parçalara bölün, bol suya aktarın. İçine sirke, limon suyu ilave edip, işkembeler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.

Sonra ateşten alın, suyunu süzüp, bir kenarda bekletin. İşkembe parçaları soğuduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri içine atıp, 2-3 dakika kadar karıştırın. Soğanlar pembeleşince, doğranmış işkembeleri ilave edip biraz çevirin.

Doğranmış domatesleri de ekleyin. Domatesler suyunu verip, çekinceye kadar çevirin. 3 su bardağı sıcak su, 2 su bardağı işkembe suyunu ve haşlanmış nohutları yemeğe karıştırın. Kaynayınca, ateşi kısıp, orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Ateşten indireceğinize yakın tuz ve kırmızı pul biberi ekleyin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.