ARA By Google

Kıymalı Kabak

Kıymalı Kabak Bir kuşaneye, yukarıdaki ölçülere göre margarin ile küçük küçük doğranmış soğan konularak orta sıcaklıktaki ateşte soğanlar ölünceye kadar kavrulur.


Malzemeler:

1000 gr. kabak
40 gr. margarin (2 çorba kaşığı)
8 bardak su
1 tatlı kaşığı
Tuz
Kıyması İçin;
150 gr. yağsız kıyma
200 gr. soğan (2 büyük)
15O gr. domates (1 orta)
40 gr. margarin (2 çorba kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Salçası İçin;
35 gr. un (3/4 kahve fincanı)
40 gr. margarin (2 çorba kaşığı)
400 gr. süt (1+1/2 bardak)
25 gr. rende kaşar
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Bir kuşaneye, yukarıdaki ölçülere göre margarin ile küçük küçük doğranmış soğan konularak orta sıcaklıktaki ateşte soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Sonra buna kıyma, tuz, karabiber ilâve edilir. Karıştırılarak kıymalar iyice suyunu çekinceye kadar kavrulur, sonra bunlara kabukları ve çekirdekleri ayıklanmış küçük küçük doğranmış domates katılarak, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Bu iş bitince, kuşane ateşten indirilerek bir tarafa bırakılır. Bundan sonra bir tencereye ölçülere göre su ve tuz konularak üzerleri kazınmış, ortalarından uzunluklarına doğru dörde bölünmüş ve ikişer parmak eninde doğranmış kabaklar ilâve edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve 45 - 50 dakika pişirilir.

Kabaklar yumuşayınca iri delikli bir süzgeçten geçirilir, kabaklar yeniden tencereye konulur ve bunlara yağ ile pişirilen 'kıymalar ilâve edilir, iyice karıştırıldıktan sonra, hepsi tencereden alınarak bir tepsiye muntazam bir şekilde yayılarak döşenir.

Sonra bir kuşaneye ölçülere göre margarin ve un konularak karıştırıla karıştırılarak kavrulur sonra buna süt ilâve edilir, tuz serpilir, muhallebi gibi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Bu salça, kabakların üzerine dökülerek yayılır. Salçanın üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve tepsi kızgın fırına sürülerek 15 - 20 dakika pişirilir, servis yapılır.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.