ARA By Google

Soslu Pırasa Mücveri

Soslu Pırasa Mücveri Pırasaları temizleyip küçük olarak doğrayıp teflon tencereye alıp kısık ateşte kendi suyuyla pişirelim. Tencereyi ocaktan alalım.


Malzemeler:

1 Kg Pırasa
2 Adet Yumurta
4 Kaşık Un
4 Kaşık Beyaz Peynir
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Kg Domates Salçası
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 Tutam Tuz
2 Tutam Karabiber
3 Kaşık Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

Pırasaları temizleyip küçük olarak doğrayıp teflon tencereye alıp kısık ateşte kendi suyuyla pişirelim. Tencereyi ocaktan alalım.

Pırasalar soğuyunca 2 yumurta, un, beyazpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip bir çatalla karıştıralım. Maydanozları da temizleyip kıyalım. Sonra sıvıyağı bir tencerede kızdıralım.

Mücver malzemesinden bir çorba kaşığı kadar alıp kızgın yağa dökelim. Kaşıkla hafifçe bastırarak yassılaştıralım. Pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alalım ve tüm malzemeyi bu şekilde kızartalım.

Ardından sos için sarımsakları temizleyip ezelim. Küçük bir tavada sıvıyağı kızdırıp unu ekleyip kavuralım. Salça, sarımsak, şeker, tuz ve karabiberi tavaya ekleyip karıştırarak pişirelim. Mücverleri servis tabağına alıp hazırladığımız sosla birlikte sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.