ARA By Google

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz Kerevizleri soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın.


Malzemeler:

1,5 kg kereviz
2 havuç
2 soğan
1 çorba kaşığı un
Tane karabiber
3 kesme şeker
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kerevizleri soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın. Kereviz yaprağı inanılmaz lezzetlidir, o yüzden sakın onları atma yanlışına düşmeyin. Kerevizin sapını yaprakların hemen altından kesip (yani yaprakları sapı da duracak) yıkayın.

Havuçları da kendi istediğiniz şekilde doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Hepsini tencereye aktarın. Tüm yemekler için geçerli olan önerim, yemeğin içindeki sebzeleri benzer şekillerde doğramanız. Göze daha çok hitap etsin diye.

Unu bir bardak suda ezip yemeğe katın. Sebzelerin üstünü kapamayacak kadar su koyun. Tane karabiber, tuz ve kesmeşekerleri de ekleyin. Zeytinyağını isterseniz bu noktada ekleyebilirsiniz.

Veya zeytinyağını çiğ kullanmayı tercih ediyorsanız, yemeğiniz piştikten sonra da ekleyebilirsiniz. Kerevizler piştiğinde (ateşte çok bırakırsanız yumuşarlar ve kolayca parçalanır hale gelirler) servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.