ARA By Google

Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği

Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği Eğer elle yapıyorsanız unları, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki kabak püresini, zeytinyağını ve suyu ilave ederek hamurunuzu 5-6 dakika yoğurun.


Malzemeler:

2½ bardak beyaz un
½ bardak tam buğday unu
1 bardak kabak püresi
1 dolu tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak su

Hazırlanışı:

Eğer elle yapıyorsanız unları, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki kabak püresini, zeytinyağını ve suyu ilave ederek hamurunuzu 5-6 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşakça ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unları, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki kabak püresini, zeytinyağını ve suyu ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 3–4 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1 saat mayalanması için bekletin. Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp, ellerinizi gerektikçe unlayarak 2-3 dakika yoğurun ve düzgün iki beze haline getirin.

Hazırladığınız bezeleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 45 dakika kabarması için bekletin. Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla tam ortadan başlayarak aşağıya doğru inen 6-7 adet derin olmayan çizik atın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 25-30 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.