ARA By Google

Enginarlı Risotto

Enginarlı Risotto Büyük ve yapışmaz bir tavada soğanları yumuşayıncaya dek kavurun. Enginarları ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edin.


Malzemeler:

1/2 fincan kıyılmış soğan
2 fincan dilimlenmiş enginar kalbi
1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
2 fincan pirinç
1/3 fincan sek beyaz şarap
400 gr et suyu
Tuz, karabiber
¼ fincan doğranmış maydanoz
¼ fincan rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı:

Büyük ve yapışmaz bir tavada soğanları yumuşayıncaya dek kavurun. Enginarları ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edin.

Pirinci ilave edin, yaklaşık 1-3 dakika daha kavurun. Şarabı dökün, sık sık karıştırarak, pirinç tüm sıuyu çekene kadar pişirin.

Et suyunu ısıtın. Yarım fincan kadarını pirince ekleyin, suyunu çekene dek, 3-5 dakika süreyle karıştırın. Kalan et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmayı ihmal etmeyin.

25 dakika kadar pişirin. Daha fazla sıvıya gerek varsa su ekleyin. Pişen risottoyu tuz ve karabiber ile tatlandırın. Maydanoz ve parmesan peynirini serpin, iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.