ARA By Google

Çocuk için Makarna Salatası

Çocuk için Makarna Salatası Suyu ve tuzu tencereye boşaltıp orta ateşte kaynamaya bırakın.


Malzemeler:

2 su bardağı kalem makarna (pişmemiş)
2 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı konserve garnitür (bezelye-havuç)
10 adet biberli yeşil zeytin
10 dilim salam
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Suyu ve tuzu tencereye boşaltıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca makarnaları tencereye ilave edip yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin. Makarnayı ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.

Geniş ve çukur bir kabın içine yoğurt ve mayonezi koyup çocuğunuzun karıştırmasına müsaade edin. Makarna ılınınca yoğurtlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Salam dilimlerini ince şeritler halinde kesin. Zeytinleri ince halkalar halinde keserek hazırlayın.

Garnitür, salam ve zeytin dilimlerini makarnaya ekleyip tüm malzeme karışana kadar çocuğunuzun karıştırmasına izin verin. Makarna salatasını servis tabaklarına koyduktan sonra afiyetle tadını çıkarabilirsiniz.

Not: Çocuğunuzun sevdiği bir makarna çeşidini kullanabilirsiniz. Önceden haşlanmış veya kızartılmış tavuk eti, kırmızı et parçaları veya sosis dilimleri ile salatayı farklı lezzetlerde hazırlayabilirsiniz. Servis yaparken domates sosu veya ketçap ilave edebilirsiniz.

Afiyet Olsun



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.