ARA By Google

Şarap Keyfi S. Pellegrino Ve Acqua Panna’sız Yaşanmıyor

Şarap Keyfi S. Pellegrino Ve Acqua Panna’sız Yaşanmıyor İtalyan yaşam sanatının uluslararası sembolleri olan S. Pellegrino ve Acqua Panna, sofralarda şarap ile en uyumlu su olarak dikkat çekiyor.


S. Pellegrino ve Acqua Panna, Dünya Somelyeler Birliği’nce gastronomi ve şarap kültürü ile bağdaşan tek sular olarak kabul ediliyor.

İtalyan yaşam stilinin mükemmel bir yorumu olan, ikonik şişesi ve eşsiz tadıyla ‘suların şampanyası’ olarak adlandırılan S.Pellegrino ve kadifemsi yumuşaklığa sahip, berraklığı ve parlaklığıyla öne çıkan Acqua Panna sofralarda şıklığı ve tadları ile fark yaratıyor.

Dünyanın en ünlü ‘Fine Dining Waters’ı (İyi Sofra Suyu) olarak bilinen S.Pellegrino ve Acqua Panna, Dünya Somelyeler Birliği tarafından gastronomi ve şarap kültürü ile bağdaşan tek sular olarak kabul ediliyor.

S.Pellegrino, dengeli mineral yapısı sayesinde damaktaki tadı temizleme özelliğine sahip. Bu özelliğinden dolayı iki şarap arasındaki tadı tam alabilmek için gurmeler tarafından tercih ediliyor. Aynı durum yemekten şaraba geçerken de geçerli oluyor. Şarapla yemeğin arasında bir yudum S.Pellegrino içmek, ikisinin de gerçek tadını alabilmek için ideal bir çözüm sunuyor.

Acqua Panna’nın da en temel özelliklerinden biri, S.Pellegrino gibi şaraplarla ve gurme yemeklerle uyumlu olması. Acqua Panna’nın yemek sırasında içildiğinde, damakta herhangi bir tat değişikliği yapmayan, yoğunluğu en hafif, en az şişkinlik hissi veren ve tadı en nötr olan su özelliği bulunuyor. Bu sayede ağızdaki tadı bozmak yerine şişkinlik vermeden sadece susuzluğu gideriyor. Özellikle tadı çok hassas olan, genç şaraplarla beraber içilmesi, var olan o ince hassas tadın daha net ve uzun süre hissedilmesi adına tavsiye ediliyor.

İtalyan yemek sanatının en önemli temsilcilerinden S. Pellegrino ve Acqua Panna; su, yeme-içme tecrübesinde çok önemli bir rolü olan, duyuları zenginleştiren ve yemek zevkini mükemmelleştiren armağanlar olarak tanımlanıyor.

Su ve Şarabın Uyumuna Örnekler
Kırmızı şarap:
Tatlı ve hafif şaraplar yerine; alkol oranı yüksek ve güçlü yapılı şarapların S.Pellegrino ile tüketilmesi daha uyumludur.
Genç kırmızı şaraplar:
Genç kırmızı şarapların sert, bitki kokulu aroması ve kırmızı meyveler içiminde damak ta hafif asidik bir tat yaratmakta ve S.Pellegrino güçlü yapısıyla iyi bir uyum sağlamaktadır.
Orta yaşlı kırmızı şaraplar:
Orta yapılı kırmızı şaraplar, gelişen ikincil aromalarıyla S.Pellegrino ile mükemmel bir uyum sağlamaktadır.
Uzun ömürlü yaşlı kırmızı şaraplar:
Uzun ömürlü yaşlı kırmızı şaraplar ise açık ve karmaşık kokusuyla birlikte damakta bıraktığı hoş ve memnun edici tadıyla S.Pellegrino ile uyumludur.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.