ARA By Google

Agatha Restaurant

Agatha Restaurant Pera Palace Hotel’in ana restoranı Agatha, özel lezzetleriyle bu haftasonu, Amerika’nın önde gelen günlük gazetelerinden New York Times’ta yer aldı.


Gezi ekinde İstanbul’un yeme-içme sahnesiyle ilgili yapılan haberde, “Agatha, İstanbul’un en ciddi gastronomik deneyimlerinden birini sunuyor” denildi.

4 Ekim 2011 – “İstanbul’un İncisi” Pera Palace Hotel’in ana restoranı Agatha, New York Times Gazetesi’ne konu oldu. Yazar Liesl Schillinger’ın kaleme aldığı yazıda, geçtiğimiz yıl kapsamlı bir restorasyon sonrası açılan otelin yeni restoranı Agatha’nın “Belle Epoque” dönemini yaşatan bir atmosferi olduğu belirtildi.

Restoranın her ay değişen tadım menüsüne değinen yazar, her bir yemekte farklı bir zeytinyağı kullanılarak hazırlanan zeytinyağı tadım menüsünden övgüyle söz etti ve “Agatha Restaurant, İstanbul’un en ciddi gastronomik deneyimlerinden birini sunuyor” dedi.

Agatha’da Ekim ayı boyunca da, yine özel bir tadım menüsü olan “Nar Ekşili Lezzetler”, damak tadına düşkün olan konukları bekliyor. Bu menüde, “Nar Ekşili Soğuk Elma Çorbası”ndan “Nar Ekşili Deniz Ürünleri Güveç”e, “Nar Ekşili Sorbe”ye kadar mutlaka denenmesi gereken yaratıcı lezzetler yer alıyor.

Bunu yanı sıra, Agatha Restaurant, yenilediği a la carte menüsünde “Ağır Ateşte Pişirilmiş Dana Yanağı, Kereviz Püresi, Mevsim Sebzeleri ve Porto Şarabı Sos İle”, “Enginar Mücver Mantosunda Somon Fileto, Provençal Domates, Kıtır Patates ve Asma yaprağı Sos ile” gibi ana yemeklerin yanı sıra, “Çıtır Basket Tiramisu Caramelita Dondurma, Çikolata Sos Eşliğinde” gibi lezzetler de sunuyor.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.