ARA By Google

Gozo/Akdeniz Mutfağı-Şişhane

Gozo/Akdeniz Mutfağı-Şişhane Gozo'nun menüsü sağlık odaklı olmakla beraber, hem eğlenceli hem de alışılagelen mekanlardan farklı.


Cumartesi günleri 09.00-21.00; pazar hariç diğer günler 08.00-20.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli. Şişhane’deki yeni mekânların ardı arkası kesilmiyor, bize de keşfetmek düşüyor. Geçtiğimiz ay Şişhane metrosunun karşı sırasında açılan Gozo konsept ve mutfak olarak epey ilgi çekici. Kurucu ortaklardan Hakan Arat ve pasta yapmayı çok seven Renk Üstel bir araya gelmiş ve sadece pasta değil, yemek de servis eden bir yer açmaya karar vermişler. İspanyolca’da keyif anlamına gelen ‘gozo’ ayrıca Malta’daki küçük adalardan biri. Gozo’nun en büyük özelliği sağlıklı yemekler servis etmesi. Menü tamamen bu doğrultuda oluşturulmuş.

Menüdeki seçenekler şirin başlıklar altında sunuluyor. 

‘Uyandırma Servisi’ kahvaltılıkları içerisinde yeşil otlu dağ bayır omleti, fırınlanmış beyaz peynirli çok kültürlü kahvaltı gibi sıra dışı isimleri olan seçenekler var. Kahvaltı sadece sabahları değil, tüm gün servis ediliyor, bu açıdan da kahvaltıseverleri mutlu edecek bir yer Gozo. Kahvaltıların yanında ‘Dr. Gozo’nun sağlıklı içecek önerileri’ de var. Bu içecekler ‘enerji için’, ‘bağışıklık sistemi için’, ‘sindirim sistemi için’, ‘detoks için’, ‘anti-aging’, ‘healing’ gibi başlıklara ayrılmış. Mesela bağışıklık sistemi içecekleri başlığı altında ‘aşı saati’ adında bir içecek var. Reçeteleri ise gizli. Sağlıklı içeceklerin hepsi taze sebze ve meyveden yapılıyor.

Meyve-sebzelerin suyu basınçla sıkıştırılarak çıkartılıyor, böylece vitamin değerleri korunuyor. Gozo’nun tatlı, kurabiye ve ekmekleri de günlük ve kendi fırınlarından çıkıyor. Tatlıların çoğunu Renk Hanım yapıyor. Yemekler çoğunlukla mevsim malzemelerinden yapıldığı için mevsimsel olarak değişecek. Kızartma yapılmıyor; hatta restoranda fritöz bulunmuyor. Gozo’da filtre kahveniz de dünyada yeni bir yöntem olan aeropress yöntemiyle hazırlanıyor. Aeropress yönteminde kahve bir espresso gibi yoğun ama daha az acı oluyor.

Gozo sadece bir restoran değil, aynı zamanda bir dükkân. Stok 60/70 adlı vintage mobilya galerisinin retro mobilyalarında soluklanıp beğendiğiniz mobilyayı satın alabiliyorsunuz. Renk Hanım’ın Kaz Dağları’ndaki bahçelerinde yetişen zeytinlerden yapılan Damlıca marka organik zeytinyağı ve sabunlar da satışta.

Duvarlarda Edisyon Bağımsız İşler’in sanatçılarının çoğaltmaları sergileniyor. Üst kattaki 16 kişilik kocaman masada toplantılarınızı yapabiliyorsunuz. Sesi yankılandırmayacak bir akustikle tasarlanmış olan mekânda konuşurken yorulmuyor, karşınızdakini rahatça duyabiliyor, eko ve yansımalardan rahatsız olmuyor ve makul bir tonda gün boyu caz ve bossa nova türlerinde müzikler dinleyebiliyorsunuz. İç kısımdaki barkovizyonda ise caz videoları gözünüze takılıyor. Kısacası Gozo kendine özgü havası ve yemekleriyle bölgeye yepyeni bir soluk getiriyor.

Menüden
Kahvaltı seçenekleri 5-13 TL
Vejetaryen, etli ve tavuklu sandviçler 13-14 TL
Makarnalar 14-16 TL
Salatalar 11-17 TL
Ana yemekler 17-19 TL
Tatlılar 3-8 TL

Tel: (0212) 251 53 14


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.