ARA By Google

Canım Ciğerim – Beyoğlu

Canım Ciğerim – Beyoğlu Beyoğlu Asmalımescit'te bulunan Canım Ciğerim 2002 yılından bu yana hizmet veriyor ve lezzetli Mersin usulü ciğer ve çöpşişi İstanbul'a getiriyor.


Canım Ciğerimin sahibi İlhan Usta (Özkan) günde 20-25 kilo ciğer sattığını söylüyor. Mekanın kalabalığını ve trafiğini görünce buna inanıyorsunuz. Bu da iyi birşey, Canım Ciğerim'de her zaman yediğiniz etin taze olmasını sağlıyor. Canım Ciğerim'de öncelikle masanızı nar ekşili ezme, közlenmiş soğan, biber, domates, taze maydanoz, taze roka ve taze nane ile donatıyorlar. Tüm bunlar için ayrıca ücret ödemiyorsunuz. Mevsimine göre zaman zaman taze turp ya da taze soğan da olabiliyor.

Masanıza tüm bunlar gelince zaten ilk olarak gözünüz doyuyor. Önden gelen mezelerden özellikle nar ekşili ezme ve közlenmiş soğan çok lezzetli. Ezme taze domates satırla kıyılarak taze taze hazırlanıyor. Közde soğanda da soğanlar biraz öldürülmüş ve acılığı gitmiş olarak geliyor. Lavaş ekmeği de İlhan Usta kendilerinin memleketlerinden gelen unu kullanarak hazırladıklarını söylüyor. Son olarak yenmeden gidilmemesi gereken şeylerden biri de künefe.

İstanbul'da yapılan en iyi künefelerden biri Canım Ciğerim'de yapılıyor, kesinlikle yemenizi tavsiye ederim. Canım Ciğerim'de fiyatlar son zamanlarda mekanın popülaritesinin artmasıyla biraz artmış ama yine de makul. Bir porsiyon ete (10 şiş et ya da ciğer) 18TL ödüyorsunuz*, buna tüm yeşillikler ve ezme de dahil. Künefenin ücreti 6TL. Canim Ciğerim geceyarısına kadar açık, içki servisi yok. Servis öğle saatlerinde biraz aksıyor, az kalabalık bir zamanda giderseniz daha iyi servisle karşılaşabilirsiniz.

Tel: (0212) 252 60 60



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.