ARA By Google

Bunk – Nişantaşı

Bunk – Nişantaşı Mekânın ortaklarından Filiz Çetin Özoğul, arkadaşı Maggie'yi görmek için Hong Kong'a gidiyor ve Hong Kong'ta doğan Bunk fikri, İstanbul Nişantaşı'nda hayat buluyor.


Pazar hariç her gün 07.30-22.00 arasında açık. Pazar günleri 09.00-15.00 arası açık. Mekân, ismini Etiopya’da doğduğuna inanılan kahvenin Habeşçesinden almış. İki arkadaşın işlettiği Bunk’a bir Nişantaşı kafesi demek yanlış olur, içeride çok daha fazlası var. Dışarıdan dikkati ilk çeken camdaki iki kadın illüstrasyonu oluyor. Mekânın logosunda da yer alan Maggie ve Filiz Çetin Özoğul’un bu portreleri, Alametifarika’dan çok iyi bildiğimiz bir isme, Uğurcan Ataoğlu’na ait.

Hemen girişte Hong Kong’un İstanbul ile benzerliği bir duvar baskısı ile ön plana çıkıyor. Bu duvar baskısının tam karşısında dörder kişilik üç küçük masa ve arkasında da duvar baskısı büyüklüğünde bir ayna yer alıyor. Bu bölümün tam karşısında tabak çanakları önündeki tezgâhına istiflenmiş bir açık mutfak bulunuyor. Tüm yemekler baştan aşağı burada hazırlanıyor. Mutfağın önü hem tabak çanak ile kalabalık hem de biraz yüksek. Oturduğunuz yerden pek görünmüyor ama yemek hazırlanışını izlemeye meraklıysanız iki genç şef tüm maharetlerini sergilerken tüm olan biteni takip etmenize memnuniyetle izin veriyorlar.

Bunk’un bir de mutfak danışmanı var. Yemeğe, tatlara, menüye dair her şeyde Hubert Bourdon’un da payı var. Ahşap ağırlıklı modern görünümlü mekânın tasarımı Yavuz Çelenk’e ait. Bunk’ın arka tarafta büyükçe de bir dükkânı var. Bu bölümde mutfak hayatını renklendirecek özel tasarımlar, objeler, Casa Bugatti ve Tantitoni marka ürünler satılıyor. Fatih Akın’ın son filmi ‘Soul Kitchen’ın önlüğü, posteri ve soundtrack CD’sini de burada bulabilirsiniz. İlerleyen günlerde bu bölüme şarap ve zeytinyağı butiği de eklenecek. Aslında bu bölüm haricinde de mekânda gördüğünüz her şey satılık. Masadaki mumluk ya da oturduğunuz sandalye; beğendiğinizi söylemeniz yeterli, mekân sahipleri sizin için bir şekilde ayarlamaya çalışıyor.

Menüden :
Antakya peyniri 16 TL
Kepekli fusilli 13 TL
Makarna taggliatelle 15 TL
Bonfile 36 TL
New York steak 41 TL
Kül kahvesi 7 TL

Bunk
Tel: (0212) 230 47 30
Nişantaşı - Şişli

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.