ARA By Google

Piola – Esentepe

Piola – Esentepe ABD, Brezilya, Arjantin, Şili ve Meksika'da şubeleri bulunan İtalyan pizza zincirinin Avrupa'da, İtalya'dan sonra ikinci şubesi, İstanbul'da Point Hotel Barbaros'ta açıldı.


Her gün 11.00-23.30 arasında açık. Kredi kartları geçerli. Mekân yüksek tavanları ile oldukça ferah, geniş camları ile gün ışığını ve gece parıltılarını içeri davet ediyor. Diğer şubeler gibi Piola ile özdeşmiş renklerde. Tavanın bir bölümünde renkler ile Piet Mondrian’ı akıllara getiren bir cam dekorasyonuna ve Piola’nın diğer şubelerinde de rastlayabileceğiniz renkli tavan aydınlatmalarına yer verilmiş. Duvarlarda çatal gibi devâsâ boyda figürleri renklerle coşturan ve mekânı canlandıran led paneller, Piola’nın modern duruşuna dekorasyon ile cevap veren tarzda bir uygulama.

Amerikan servislerde ise Richard Scott’ın illüstrasyonları yer alıyor. Mekân renklerin ve formların uyumu ve çekişmesi ile dinamik ruhunu konuklarına da yaşatıyor. En cezbedici köşesi ise açık mutfağı. Havalarda uçuşan pizza hamuru ve pizzaların hazırlanışının seyri, yemek öncesi iştah açıyor. Pizzaların pişirildiği özel tuğla fırını da bu bölümde görebiliyorsunuz. Ortalama kapasite 100 kişi. Yaza doğru önündeki verandaya masa çıkarmayı düşünüyorlar.

Piola’nın garantisi: ‘Hayattan zevk almanın gerçek ruhunu en iyi şekilde sunmak.’ Ünlü İtalyan pizza zinciri, dünyadaki diğer şubelerinde sergi, film galası, kitap tanıtımı gibi sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Umuyoruz İstanbul’da Piola rüzgârı bu şube ile sınırlı kalmaz ve bu tarz faaliyetlere de ev sahipliği yaparak bizi her açıdan doyurur. Menüsünde tüm dünyadaki Piola’larda yer alan ‘Pizza Piola’, Pizza İtalia’ ‘Pizza Mantova’, ‘Gnocchi’ ve ‘Diavola’ gibi pizzaları dışında Piola’nın master menüsüne girmeye hak kazanan, yerel Türk malzemelerini içeren spesiyaller yer alıyor:

Mozzarella, kavurma, acı zeytinyağlı ‘Kars’; mozzarella, pastırma, çeri domates ve parmesanlı ‘Kayseri’ ve mozzarella, füme et ve rokalı ‘Mostar’. ‘Ankara’, ‘İstanbul’ ile birlikte bu yukarıda saydıklarımız Piola’ya özel ‘beyaz pizza’ kategorisinde yer alıyor. Beyaz pizza tahmin edeceğiniz gibi domates sossuz pizza. Bunun dışında light çeşitler ile rejim tutsaklarının yüzünü güldüren Piola’da 60 farklı pizza çeşidi var. Hepsi de, hafif, ince hamurlu, leziz ve geleneksel tatta, hatta çeşitlerden bazıları domuz etli. Piola, pizzası ve renkleri ile dinamik, modern ve lezziz bir pizzacı.

Fiyatlar sayıca fazla görünüyor ama verdiğiniz paraya lezzet açısından değiyor ve kesinlikle doyurucu! Bu ünlü İtalyan pizza zinciri bundan 23 yıl önce Treviso’da iki kardeş tarafından açılıyor. Her tarifte, mutlaka taze ürünler kullanılıyor, bu gelenek günümüzde de devam ediyor. Master menüsünü yenilemeye devam ederken, Pizza İtalia gibi klasiklerinden de taviz vermeyen pizzacı, pizza çeşitleri dışında salata, makarna, carpaccio, etli yemekler ve balıkları ile de alternatifler sunuyor.

Piola’nın master menüsünde, çeşitler arasına ‘Türkiye’de köftesiz menü olmaz’ düşüncesiyle, kıyma topları içeren lezzetler ekleniyor, elbette bu misyon İtalyan usulü gerçekleştiriliyor yani kıyma toplarında tam olarak köfte tadı aramak gibi bir hata yapmayın. Tatlıda ise tercihimiz, elbette anavatanı Treviso Piola’daki tadı aratmayan Tiramisu. Piola’ya özel dijestif ve aperatifin de mutlaka tadına bakmanızı öneriyoruz. Türk ve İtalyan şarapları, bira, viski, kokteyller, likörleri kapsayan içki menüsü pizzacılara kıyasla oldukça zengin, bir İtalyan restoranına göre ise şarap açısından orta karar.

Yemek öncesi Spritz Campari ile iştahınız artacak, yemek sonrası Sgroppino Al Limone ile dayanamayıp yine fazla kaçırdığınız pizzanın ağırlığından eser kalmayacak. İkisi de 8 TL. Bazı pizzacıların limitsiz pizza kampanyalarında pizzadan çok Coca-Cola’ya para vermek insanı oldukça sinirlendirir. Piola’da elbette limitsiz pizza diye bir şey yok ama böyle bir saçmalığa da yer yok. Başta pizza olmak üzere diğer çeşitlerle gönlünüzce doyun diye en uzun uzadıya oturabileceğiniz gün, yani pazarları Coca-Cola’nız ücretsiz. Müdavimi olursanız 25 TL’ye fanatikliğinizi belirtmek adına bir Piola tişörtü de edinebilirsiniz.

Piola - Esentepe
Tel: (0212) 337 30 70
Esentepe – Şişli

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.