ARA By Google

Mornay Sosu

Mornay Sosu Küçük bir kaba yağ konur ve orta ısıdaki bir ateşte eritilir.


Malzemeler:

Süt 2 bardak
Tereyağ 2 çorba kaşığı
Tuz 1 tutam
Un 1 kahve fincanı
Parmiyaj peyniri 80 gr
Et suyu beyaz 4/5 bardak

Hazırlanışı:

Küçük bir kaba yağ konur ve orta ısıdaki bir ateşte eritilir. Sonra buna un dökülür. Tel veya kaşıkla karıştırarak sarartılmadan iki dakika kavrulur. Yağlı un kavrulunca tuzlu sıcak süt azar azar dökülerek çabuk çabuk karıştırılan yağlı una yedirilir. Sonra sos vakit vakit karıştırılarak koyu olmayan bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Buna beyaz bir et suyu ya da krema katılır.

Karıştırarak 4-5 dakika daha pişirilir. Kap ateşten indirilince beyaz peynir serpilir, bir iki defa daha karıştırdıktan sonra sos hazır duruma getirilir. Bu sos genel olarak yumurtaların garnisinde, sebzelerde ya da gratine olacak makarnalarda kullanılır. Malzemesindeki beyaz sığır eti suyunun veya tavuk suyunun yerine balık suyu konursa granite olacak balık yemeklerinde kullanılabilecek güzel bir sos olur.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.