ARA By Google

Dengeli Beslenme İçin Öğütler

Dengeli Beslenme İçin Öğütler Kimi insan kışın, kimi insan da yazın tatilde rahatlıktan kilo almaktadır.


Aslında dengeli beslenildiğinde ne yazın ne de kışın kilo almayabiliriz.

Bu kış yine bol bol yiyip yaza girerken ‘eyvah ne yapacağım’ demek istemiyorsanız siz de dengeli beslenmeye özen göstermelisiniz.

Dengeli beslenmek için öneriler;
Olabildiğince işlenmiş ürünlerden kaçının, taze ve doğal yiyecekleri tercih edin.
Her hafta alışverişinizde düzenli olarak tüketmediğiniz ancak mevsimlik meyve, sebze ve otlardan en az birini alıp deneyin. Her bitkide farklı vitaminve mineraller bulunur ve vücudumuz bu besinleri doğal kaynaklardan almayı terciheder.
Her hafta farklı bir yemek deneyin. Sebze, tahıl ve baklagilleri birliktepişirerek besin değerlerini artırabilirsiniz.
Alışverişinizi yaparken bilinçli olun. Bunun için buzdolabınızın üzerindemevsimlik ürünlerin bir listesini bulundurabilir, sağlıksız olduğunudüşündüğünüz yiyecekleri (paketlenmiş hazır ürünler, katkı maddeli yiyecekler hazır cips ve çerezler) daha sağlıklı olanlarıyla değiştirebilirsiniz (taze vekuru meyveler, işlenmemiş, doğal halindeki tohum ve yemişler).
Azar azar ama sık sık alışveriş yapın ve özellikle meyve-sebzeleri en tazehallerinde tüketmeye özen gösterin. Buzdolabında bekledikçe herbirinin besin değerinin azalacağını unutmayın.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.