ARA By Google

Ağır Tatlıları Yoğurtla Birlikte Tüketin

Ağır Tatlıları Yoğurtla Birlikte Tüketin Tatlılar, bayramların olmazsa olmazı.


Ancak Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar için bayram tatlısı, hem fazla kalori alımı hem de oruçla az yemeğe alışan midelerin yorulması anlamına geliyor. Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Uzmanlarından Diyetisyen Fatma Arslan, bayram sabahına muhakkak kahvaltıyla başlanması ve illa şerbetli tatlı yenmesi gerekiyorsa, yoğurt ile kan şekerinin dengelenmesi gerektiğini söyledi.
Ramazan ayı boyunca az yemeğe alışan mideler, bayram ile birlikte yoğun ve dengesiz bir yeme alışkanlığına geçecek. Uzmanlar, bu sebeple bayramda beslenmenin son derece önemli olduğunun altını çiziyor.

Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Uzman Diyetisyeni Fatma Arslan, bayram günlerine özel şu önerilerde bulundu: “Bayram sabahına muhakkak kahvaltı ile başlanmalı ve kahvaltıda tok tutacak kepekli ekmek tercih edilmeli. Kan şekerini hızla etkileyecek bal, reçel, beyaz ekmek gibi besinlerden uzak durulmalı. Bayram gezmelerine çıkılmadan önce biraz sebze yemeği ve az yağlı yoğurt yenmesi, misafirlikte tok hissetmenizi sağlayacaktır. Eğer çikolata ikram ediliyorsa siyah renkli bitter çikolata tercih edilmeli. Şerbetli tatlıları mümkün olduğunca reddedin, illa yemeniz gerekiyorsa ardından içeceğiniz bir bardak ayran ya da yiyeceğiniz bir kase yoğurt, kan şekerinizin dengeleyecektir.”

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.