ARA By Google

Hayatınızı Kolaylaştıracak Beslenme Önerileri!

Hayatınızı Kolaylaştıracak Beslenme Önerileri! Kendinizi yormadan, yapacağınız ufak değişikliklerle kilo probleminizi çözebilirsiniz. Nasıl mı?


Öncelikle kilo almanın asıl nedenini basit bir formülle açıklayalım. Vücudunuz yakamadığı 7000 kaloriyi biriktirince otomatik olarak bir kilo alır. Buna paralel bir kilo verdiğiniz zamanlarda da yedi bin kalori yakmışsınız anlamına gelir.

Toplumdaki genel yaklaşım belirli bir beslenme programını takip ederek ya da şok diyetler yaparak alınan kiarı vermek yönündedir. Oysa ki hayatınızda küçük değişiklikler yaparak kısa sürede aldığınız kiardan kurtulabilirsiniz.

İşte hayatınızı kolaylaştıracak beslenme önerileri:   

Daha fazla su tüketin..

Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde önce bir bardak su için. Evde, işte, arabada nerede olursanız olun yanınızda bir pet şişe su bulundurun. İşyerinizde çay kahve içeceğiniz zaman yanına bir bardak su da ekleyin. Servisi yapan biri varsa her zaman bir bardak su ile birlikte getirmesini rica edin.
Su içememekten şikayetçiyseniz suyunuzun içine salatalık, çilek nane yaprağı gibi aromatik bitkiler koyarak lezzetlendirin ve her zaman en keyif aldığınız bardağı kullanın.

Akşam saatlerinde canınız tatlı çekiyorsa

Kendinize muzlu süt yapabilirsiniz.
Bir elmayı soyup küp küp kestikten sonra tarçına bulayarak fırında pişirip ılıdıktan sonra tatlı tadında yiyebilirsiniz.
Yoğurdunuzun üzerine tarçın serpebilirsiniz.
Üzümü buzlukta dondurarak yediğinizde yediğiniz üzüm miktarı az olsa bile tatmin edici olacaktır.
Bir bardak yoğurt ya da sütü kristalleşene kadar buzlukta bekletip, daha sonra içine meyve atarak blender’den geçirebilirsiniz.

İşten eve geldiğinizde çok aç oluyorsanız

Buzdolabınızda önceden yıkanıp doğranmış salata ve sebzeler bulundurun. Eve girer girmez ağzınıza atabileceğiniz hazır bir şeyler sizi zararlı abur cuburlar tüketmekten korur.
Her zaman dolabınızda dar zamanınızda hemen tüketebileceğiniz protein açısından zengin gıdalar bulundurun. Ton balığı - haşlanmış yumurta (önceden haşlanmış olarak dolapta 1 gün bekleyebilir) derin dondurucuda, önceden hazırlanıp dondurulmuş ızgaralık köfteler.

Gözüm aç diyorsanız

Kahvaltı tabağınıza koyacağınız domates, salatalık ve biber hem tabağınızı zengin gösterir hem de kahvaltınızı renklendirir.
Sabah kahvaltınızda 2 dilim ekmek yerine bir paket pirinç-mısır patlağı(6 adet) yiyerek daha çok yemiş hissi yaşayabilirsiniz.
Yemeği küçük, salatayı büyük tabakta yemeye özen gösterin.
Mayonezle yapılmış yemek tariflerinizi, yoğurtla deneyin.
Beşamel sosunuza peynir koyacağınız zaman yarım bardak taze kaşar yerine, 2 tatlı kaşığı eski kaşar ekleyerek aynı tadı alabilirsiniz.
Dışarıda salata yiyeceğiniz zaman yağ ve limonu kendiniz ekleyin.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.