ARA By Google

Meyvelerle İlgili Püf Noktaları

Meyvelerle İlgili Püf Noktaları Sağlık açısından büyük önem taşıyan meyvelerimiz, ayrıca tatlılarımıza da renk ve lezzet katan bitkilerdir.


Meyveleri tatlılarımızda kullanacağımız zaman, vitaminlerinin ve lezzetlerinin kaybolmaması için dikkat etmemiz gereken püf noktaları vardır. Şeftali hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür ve idrar yolarını temizler. Böbrekler ve safra kesesi için çok faydalıdır. Mide ağrılarına iyi gelir. Küçük çocukların bağırsaklarını yumuşatır. Portakal C vitamini bakımından çok zengindir. Grip ve nezleye iyi gelir.

Vücuda ferahlık ve serinlik verir. Ateşi düşürür. Armut böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Yüksek tansiyonu düşürür. Zihin yorgunluğunu giderir. Böbrek kum ve taşlarının dökülmesini sağlar. Sinirleri yatıştırır. Kansızlığa iyi gelir. Üzüm kanı temizler. Kaynatılıp içilirse böbrek taşlarını eritir. Çekirdeğiyle birlikte yenirse bağırsaktaki yaralara iyi gelir. Bol bol yenerek hastaların kuvvetlenmesine yardım eder. Vişne mideye kuvvet verir. Ateşi düşürür, safrayı ve ishali keser. Öksürüğe iyi gelir, susuzluğu giderir.

Limon romatizma ağrılarına iyi gelir ve kanı temizler. Mikropları öldürür, bulantıyı keser, ishali durdurur. Limon suyu ile yapılan gargara bademcik iltihaplarının iyileşmesini sağlar. İçinde bol miktarda C vitamini vardır. Şeftalinin kabuklarını kolay soyabilmek için, birkaç saniye sıcak suya batırın. Limonun suyunu iyi çıkarması için, kesmeden önce birkaç dakika sıcak suda bekletin. Kesik limonun kurumaması için, küçük bir tabağa su koyup, limonun kesik tarafını suyun üzerine yerleştirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.