ARA By Google

Değiştirmeye hazır mısınız?

Değiştirmeye hazır mısınız? Dünya’nın Tercih Ettiği Kanola Yağı, Türkiye’de Yemek Alışkanlıklarını Değiştirmeye, Formunuzu ve Sağlığınızı Korumak için Sofranıza Geliyor.



Türkiye’nin önde gelen zeytinyağı ve ayçiçeği yağı üreticilerinden Aymar, yağ sektöründe bir ilk imza atıyor. Sıvıyağ sektöründe ulusal anlamda Kanola Yağını pazara sunan ilk firma olan Aymar, Dünya’da sağlık ve şifa yağı olarak bilinen ve bu yönleriyle gelişmiş ülkelerin tercih ettiği Kanola Yağı ile Türkiye’de hem sağlıklı hem de lezzetli sofraların vazgeçilmezi olacak.

Kanola Yağı nedir?

Kanola Yağı, Kolza bitkisinin %30–42 oranında yağ içeren tohumlarından elde edilen yemeklik bir yağdır. Tüm sıvı yağlarda doymamış yağ oranı yüksek olmakla birlikte bu yağlar arasında %93’lük doymamış yağ oranı ile kanola yağı ilk sırada yer almaktadır. Ayçiçeği yağının kullanıldığı her yerde kullanılabilen kanola yağı, lezzet olarak da ayçiçeğiyle benzerlik göstermektedir.      

Ödüllü Yağ

Kanola yağı Amerikan Gıda Birliği’nden “Ürün Kabul Ödülü” ve Amerikan Sağlık Vakfı’ndan “Yılın Sağlıklı Ürün Ödülü” almıştır. Amerikan Kanola Yağı, gıda olarak kullanımından önce Devlet Sağlık Teşkilatı tarafından belirlenen kesin kalite standartlarını taşımak zorundadır.

Hekim ve Diyetisyenlerin Tercihi Kanola Yağı

Kanada ve ABD’de hekimler ve diyetisyenler Kanola’nın en iyi yağ asidi oranına sahip bitkisel yağ olduğunu belirtecek şekilde etiketlenmesini öngörmüşlerdir.

Neden Kanola Yağı kullanılmalı?

• Yemeklik yağlar içerisinde doymuş yağ oranı en düşük yağdır.
Beslenme uzmanları kalp hastalıklarını riskini azaltmak ve kandaki kolesterol seviyesini dengelemek için doymuş yağ oranı düşük doymamış yağ oranı yüksek bir beslenme şeklini önermektedirler. Bu çeşit bir beslenme için en uygun içeriğe sahip yemeklik yağ Kanola Yağı’dır. Çünkü Kanola Yağı diğer tüm yemeklik yağlar içerisinde %7 ile en düşük doymuş yağ oranına sahiptir.

• İçeriğinde bol miktarda Linoleik asit (Omega–3) bulundurur.
Kanola bitkisi diğer yemeklik yağlara oranla daha fazla Linoleik asit (Omega–3) içerir (%21). Linoleik asit; merkezi sinir sistemi, göz ve trombositler için gereklidir. Kolesterol seviyesini ve trigliserid seviyesini düşürür. Kan hücrelerinin akışkanlığını artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Dolayısıyla damar tıkanıklıklarının oluşmasını engelleyerek kalp krizi riskini azaltır.

• Doğal bir E Vitamini kaynağıdır.
Kanola yağı doğada bilinen en güçlü antioksidan olan E Vitamini’nin doğal bir kaynağıdır. Vücudumuzda oksidasyon sonucu oluşan serbest radikaller zamanla DNA yapısına ve hücrelere zarar vererek bazı kalıtsal hastalıklara neden olabilirler. Serbest radikaller diye adlandırılan bu zararlı maddelere karşı direnç gösteren en önemli maddelerse antioksidanlardır. E vitamini de doğadaki en önemli antioksidanlardan biri olarak, hücre yapısındaki değişikliklere karşı koruma sağlar ve vücudumuzda kanser, diyabet ve kalp hastalıkları gibi tedavisi zor hastalıkların oluşmasını engeller. 2 çay kaşığı Kanola Yağı’nda 1,9 mg E vitamini bulunur ki bu da günlük almamız gereken E vitamini miktarının beşte birine eşittir.

Aymar Kanola Yağı ile damak zevkinizden vazgeçmeden, sağlıklı ve formda bir yaşama merhaba deyin.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.