ARA By Google

Soyanın Faydaları

Soyanın Faydaları Soya sosu; soya fasulyesi, buğday unu, şeker ve tuzlu su içeren bir tatlandırıcıdır.



Soya sosu; soya fasulyesi, buğday unu, şeker ve tuzlu su içeren bir tatlandırıcıdır. Soya filizi; yeşil soya fasulyesinin uzantısıdır. Soya sütü Soya sütü; besin değeri yüksek, kremsi ve fındıksı bir tada sahip süttür. Toz halinde de bulunur. Soya yoğurdu ve pudingi de vardır. Tofu Tofu; soya loru olarak da bilinir. Soya fasulyesi ve su ile yapılır. Baharatlı, tatlı, ekşi soğuk veya sıcak servis edilir. Katı, yumuşak ve ipeksi çeşitleri vardır. Sağlığımızın koruyucusu soya.

Uzmanların, özellikle kadın sağlığında büyük önem taşıdığı konusunda birleştiği soyanın pek çok faydası var. Göğüs kanseri ve kalp hastalığı riskini düşürüyor. Rahim kanseri olasılığını azaltıyor. Günde 25 gr soya proteininin kolesterolü yüzde 9 civarında düşürdüğü ileri sürülüyor. Kalp hastalıklarından koruyor. Menopoz dönemi şikayetlerini azaltıyor.

Kemikleri güçlendirerek, kemik erimesini önlüyor. Yararları bilindiği halde, tatsız tuzsuz olduğu düşünüldüğü için pek fazla kullanılmayan soya ürünlerine, uzmanlar daha fazla lezzet katmak için harıl harıl çalışıyorlar. Yemeklerde, et ve kıymayla birlikte veya onların yerine kullanılabilen soyayı, ekolojik ürünlerin satıldığı dükkanlardan ve aktarlardan satın alabilirsiniz.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.