ARA By Google

Sosa Yatırılmış Koyun Bud - Yeni Zelanda Mutfağı

Sosa Yatırılmış Koyun Bud - Yeni Zelanda Mutfağı Bütün derisini yüzün ve sinirlerini çıkarın, sonra kurulayın.


Malzemeler:

Koyun budu 1 kg
Hardal sosu 1 çay kaşığı
Zeytinyağı 3 kaşık
Kekik 1 kaşık
Tuz
Sebze suyu 1/8 litre
Sarımsak 18 diş
Kişniş Tohumu 1 çay kaşığı
Limon suyu 5 kaşık
Biberiye 1 kaşık
Mercan köşkü otu 1 kaşık
Karabiber
Beyaz şarap 1/8 litre

Hazırlanışı:

Bütün derisini yüzün ve sinirlerini çıkarın, sonra kurulayın. Eti bir tabağa koyun. Sos için kişniş ve hardal tanelerini havanda dövün. Limon suyu, yağ, biberiye, kekik ve mercan köşkü otu ile birlikte küçük bir kapta karıştırın, sonra tuz ve çokça biber dökün. Karışımı etin üzerine dökün, üstünü kapayın ve 12 saat bu şekilde bekletin. Sonra eti çevirin ve diğer tarafını da aynı şekilde soslayarak 12 saat bekletin. Fırını 220 dereceye kadar ısıtın.

Eti sostan çıkarın, baharatları kazıyın ve bir tabağa koyun. Sosu, sebze suyu ve beyaz şarap koyarak karıştırın. Eti dikdörtgen fırın kabın ayerleştirdikten sonra, fırına koyarak her bir tarafını 15 dakika kızartın, sonra sos ekleyin. Fırın sıcaklığını 140 dereceye indirin. Eti 1.5 saat daha pişirin ve bu arada sık sık sostan azar azar ekleyin. Et yarım saat piştikten sonra yanına soyulmamış sarımsak koyun. Et kemiğinden ayrılınca fırını kapatın ve kapısını yavaşca açın. Kızartmayı servisten önce 10 dakika öylece bekletin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.