ARA By Google

Ballı Pasta (Bayrama Özel)

Ballı Pasta (Bayrama Özel) 3 yumurta, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır.


Malzemeler:

3 yumurta
aldığı kadar çok iyi cins un
1 bardak süzülmüş bal (3′te 2 )
Biraz Su ile ıslatılmış şeker
Arzu edilirse bir avuç çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:

3 yumurta, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır. Oklava veya merdane ile 1 cm. kalınlığında açılır. 2 cm. eninde kurdeleler halinde kesilir. Tekrar 1 cm. ara ile kesilir, (erişte gibi) diğer yandan patates tenceresine bol margarin ve likit yağ konur. Yan yarıya kızdırılır. Yağın yeteri derecede kızdığı şöyle anlaşılır. 1 tane hamur alıp İçine atılır. Hemen dibe çöküp yine yukarı çıkarsa tam karar kızmıştır.

Tencerenin büyüklüğüne göre veya 1/4 atılır. Tencerenin teli arada bir çıkarılıp içindekiler alt üst edilir. Kızarınca kaba bir kağıdın üzerine çıkartılır. Hepsi kızarınca ballı Sosu hazırlanır. Islatılmış şeker bol karıştırılıp hafif ateş üzerine ağda gibi pişirilir ve kıvamı ağda gibi suya bir damla damlatılarak anlaşılır. Tabi bu ara tabağı ateşten çekmek gerekir. Zira on dakikanın içinde kıvamım kaçırmış olabilirsiniz. Ağda suyun içinde dağılmadan top gibi durursa olmuştur. Bu arada derin bir kaba alınmış hamurların üzerine arzu edilirse ceviz dökülür.

Ballı ağda dökülür, hemen bir kaşıkla karıştırılır ve hamurların hepsini balla bulunması sağlanır. Yine hemen soğumadan servis yapacağınız tabağa alınır. Elle iyice bastırılarak kare ve dikdörtgen şekli verilir. Elle üstten ve yanlardan bastırarak pastanın içinde hava boşluğu kalmaması için elle çok iyi ve balın donmaması içinde çok çabuk çalışmak gerekir. Soğumaya bırakılır istenirse üzerine ceviz, hindistan cevizi dökülebilir. Soğuyunca dilim dilim kesilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.