ARA By Google

Kesme Dondurmalı Mozaik Pasta

 Kesme Dondurmalı Mozaik Pasta 1 paket tereyağı eritip içerisine 1 bardak şekeri ve kakaoyu ilave edin, şeker eriyene kadar karıştırın.


Malzemeler:

1 paket petibör bisküvi
1 fincan kakao
2 yumurta
1 su bardağı şeker
200gr tereyağ
100gr ceviz
½ paket antep fıstıklı kesme maraş dondurma

Hazırlanışı:

Şeker eridiğinde ılıması için 10 dakika dinlendirin, karışım dinlendikten sonra 2 yumurtayı katın ve iyice karıştırın. Cevizi ilave edin, pötibörleri kabaca kırın ve kakaolu karışıma ilave edin ve iyice karışmasını sağlayın. Streç filmi 2 kat şeklinde mutfak tezgahına yapıştırın. Kesme dondurmayı uzunlamasına tam ortadan kesin ve yarısını buzluğa kaldırın. Yarım kesme dondurmayı yine uzunlamasına ortadan kesin ve erimemesi için buzluğa atın. Tezgaha serdiğiniz streç filmin üzerine mozaik karışımını olabildiğince yayın ve size yakın kısmında 2 parmak boşluk bırakıp dondurma çubuklarını üzerine yerleştirin. Streç film yardımı ile yuvarlayarak tam bir silindir haline getirin.Buzluğa koyup 4 saat dondurun. Dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.