ARA By Google

Kıymalı Poğaça

Kıymalı Poğaça Temel tariflerdeki poğaça hamurunu hazırlayıp mayalanmaya bırakın.


(20 Adet)

Malzemeler:

1 ölçü poğaça hamuru
30 g (2 çorba kaşığı) Margarin Hamur işi
400 g az yağlı kıyma
400 g (20 orta boy) mantar, ince dilimlenmiş
2 çorba kaşığı kimyon
1/2 çorba kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı, az suyla çırpılmış
Çörek otu veya susam

Malzemeler:

Temel tariflerdeki poğaça hamurunu hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Fırınınızı 180 ºC'ye getirip ısıtın. Margarin’i bir tencerede kızdırın. Kıymayı ilave edip verdiği suyu çekinceye kadar kavurun. Mantarları ilave edip onlara da verdikleri suyu çektirin. Tuzu ve kimyonu katıp karıştırarak ateşten alın. Ilınmaya bırakın. Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya ayırın. Elinizle esneterek oval şekilde açın. Ortalarına kıymalı harç yayıp kapatın.

Ovalliğini bozmadan ve bastırmadan avuçlarınız arasında ileri geri yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. 10 dakika dinlendirip üzerlerine fırçayla çırpılmış yumurta sarısı sürün Çörek otu serperek sıcak fırına sürün. Sıcak fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak olarak servis edin.

Mayalı hamurları şekillendirirken elinizi biraz eritilmiş Margarin ile yağlamak, hamurun yapışkanlığından kurtulmanızı sağlar. Bazı tariflerde, eritilmiş margarin yerine tezgâhın unlanmasıyla da bu yapışkanlık bertaraf edilir. Fakat fazla un katılması durumunda hamurun sertleşeceği unutulmamalıdır.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.