ARA By Google

Patatesli Sufle

Patatesli Sufle Havuç ve patatesleri soyup küp küp doğrayın.


Malzemeler:

2 patates
1 adet havuç
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı sıvıyağı
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

Havuç ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre haline getirin. Bir tutam tuz, karabiber ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin. Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.

Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın. Akları ayrı bir kapta, bir tutam tuzla çırpıp karışıma ilave edin. Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.