ARA By Google

Ispanaklı Pide (2 Kişilik)

Ispanaklı Pide (2 Kişilik) Ispanaklar yıkanıp, doğranır ve sularının iyice süzülmesi için süzgece konur.Daha sonra büyük bir kaseye alınır, tuz ve karabiber eklenir.


Malzemeler:

250 gr ıspanak
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı kurumaya veya 2 fındık büyüklüğünde yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Ispanaklar yıkanıp, doğranır ve sularının iyice süzülmesi için süzgece konur.Daha sonra büyük bir kaseye alınır, tuz ve karabiber eklenir. Yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda kavrulur.

Sıcakken ıspanakların üzerine dökülüp, karıştırılır.( Böylece, yağın sıcağıyla ıspanaklar pideye konacak kıvama gelir.)Hamuru için, yaş mayayı, 1 bardak ılık su ile birlikte yoğurma kabına koyup 10 dakika bekletin.

Unu ve tuzu ekleyip yoğurun. İki parçaya bölün. Her parçayı elips şeklinde, 5 mm kalınlığında açın. Ortasına ıspanakları koyup, kenarlarını ortaya doğru kıvırın. Yağlanmış tepsiye dikkatlice yerleştirin.

Yarım saat dinlendirin. 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. (Fazla kızarırsa pide çok kuru olur.) Fırından çıkarınca üzerine fırçayla azıcık tereyağı sürüp bir bezle örterseniz pideniz yumuşak olacaktır.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.