ARA By Google

Glutensiz Spagetti-Pizza

Glutensiz Spagetti-Pizza Kabakları spagetti şeklinde doğrayıp biraz yumurta ve peynir yardımı ile yumuşak, istikrarlı ve glutensiz bir pizza hamuru yapmak için kullanın. Tek dezavantajı gerçek pizza gibi uzun süre bekleyememesi.


Malzemeler:

1 spagetti squash
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 ¼ kaşığı deniz tuzu
½ su bardağı rendelenmiş parmesan
¼ çay kaşığı sarımsak tozu
¼ çay kaşığı pul biber
2 hafif çırpılmış yumurta
½ su bardağı marinara sos
Göz kararı mozzarella peyniri
3-5 fesleğen yaprağı

Hazırlanışı:

400 derecede fırını ısıtın. Kabakları boyuna ikiye kesin. Çekirdeklerini kaşık yardımı ile çıkartın. Oyduğunuz kabakların içinde yağ gezdirin ve tuz serpin. 35-40 dakika pişirin. ( Bir çatal yardımı ile uçları ayrılabilir olana kadar) Fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Bu arada fırını 450 dereceye çıkarın. Kabakları spagetti haline getirin. Suyunu iyice sıkın. Yaklaşık 2 su bardağı kadar kalacaktır. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kenarlarını hafifçe engel yapacak şekilde kaldırın. Ayrı bir kapta kabak, parmesan, sarımsak tozu, kırmızı pul biber, ve 1/4 çay kaşığı tuzu karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın.

Hazırlanan fırın tepsisine aktarın (karışım çok ıslak ve gevşek görünüyorsa merak etmeyin) 1-2 santim kadar kalınlığı olacak şekilde, yuvarlak olarak dökün. Hamur altın kahverengi rengine gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve (yardımcı bir tabak kullanmak gerekebilir) çevirin. Hamurun üzerine eşit mozzarella ve üzerine marinara sos sürün. Fırına tekrar verin ve peynir eriyene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Hamur biraz kahverengi olacaktır. En üstüne fesleğen koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.