ARA By Google

Ay Çöreği

Ay Çöreği Bir kabın içinde 2 su bardağı ılık sütle 1 paket yaş mayayı eritelim.


Malzemeler:

1 paket yaş maya
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta akı ve 1 yumurta sarısı ( 2 yumurta sarısı üzerine )
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un yaklaşık 5 su bardağı ( kulak memesi yumuşaklığında olacak )
1,5 paket margarin yı eritilip hamurların içine sürülecek
susam ve çörek otu
İç malzemesi;
Peynirli, Kıymalı, Patatesli ( İsteğe bağlı )

Hazırlanışı:

Başka bir kabın içerisine 3 su bardağı unu(başlangıçta 3 su bardağı koyalım daha sonra ilave yaparız),yumurta aklarını,sıvıyağı koyuyoruz. Sütlü maya karışımınıda ilave ediyoruz. Tuzunu, şekerini ve mahlebinide ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuzu 10 eşit parçaya bölüp açıyoruz ve üzerine erittiğimiz margarin yı kaşık yardımıyla heryerine sürüyoruz. Açtığımız hamuru önce karşılıklı 2 kenarını ortada birleştiriyoruz daha sonra diğer uçları sırası ile üstüste gelecek şekilde katlıyoruz.

Katladığımız hamuru buzdolabında dinlendiriyoruz. Hepsini bu şekilde yapıp buzdolabında 15 kadar bekletiyoruz. Hamurlardan 1 tanesini alıp kare olacak açıyoruz dört eşit parçaya bölüyoruz. Hamurların dışa bakan geniş ucuna harcımızı koyup sarıyoruz ve iki ucunu ay şeklini vermek için içe doğru büküyoruz. Bütün hamurları bu şekilde yapıp(toplam 40 tane ay çöreğimiz olacak) yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz Tepside 15 mayalandırdıktan sonra 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.