ARA By Google

Mantarlı Bazlama

Mantarlı Bazlama Mantarları geceden ya da en az 2 saat önceden sirkeli suda bekletin.


Malzemeler:

1 kilo mantar
3 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz (mantar kavurmasına eklemek için)
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı instant maya (kuru, eritilmeden kullanılan maya)
2 su bardağı ılık su
1 fiske tuz (hamura eklemek için)

Hazırlanışı:

Sirkeli suda bekletilen mantarları iyice yıkayın ve ayıklayın, ardından küçük küçük doğrayın. Mantarları hiç su ilave etmeden, kendi suyunu salana kadar kavurun. Mantarların koyu renk suyunu kararmaması için döktükten sonra onları ayrı bir yerde bekletin. Kuru soğanı ince ince doğrayın, zeytinyağında soteleyin, tuzunu atıp karıştırın. Soğanlara salça ve karabiber ekleyin. Süzülmüş mantarları soğanlarla karıştırıp kavurun. Piştikten sonra mantarların altını kapatın. Bazlama hamurunu hazırlamak için unu eleyin, bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın.

Unun üzerine maya ilave edin, üzerine su bardağı ılık su dökün. Tuzu da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayın. Gerektiğinde su ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru dinlendirmeyin, hamurdan küçük küçük parçalar koparın. Bezelerin üzerini mutfak havlusu ile örtün. Tezgahı hafif unlayın, bezeleri yufka gibi ince servis tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına hazırladığınız mantarlı içi dağıtarak yayın. Diğer yarısını kapatıp kızgın teflon tavada ya da sacda arkalı önlü pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.