ARA By Google

Üzümlü Patatesli Pilav

Üzümlü Patatesli Pilav Genişçe bir tencereye yığın yarısını koyun.


Malzemeler:

Pirinç 2 kase
Tereyağı 250 gr
Orta boy patates 2-3 adet
Kuru üzüm 1 çay bardağı
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Genişçe bir tencereye yığın yarısını koyun. Halka halka kesilen patatesleri yağda orta ateşte 10 dakika kadar çevirin. Aynı anda pirinci bol suda makarna gibi 7-8 dakika haşlayın. Dikkat edin, pirinçler daha fazla haşlanırsa lapa olabilir. Daha sonra haşlanan pirinci süzgeçte iyice yıkayın ve tenceredeki patateslerin üzerine örtün. Pirincin üzerine, kalan tereyağını fındık büyüklüğünde parçalar halinde koyun.

Bundan sonraki aşamada, tencereyi, eğer varsa geniş elektrikli ocağa alarak en kısık ateşte 1 saat kadar pişmeye bırakın. Tencereyle kapak arasına, fazla buharı çekmesi için bez ya da kağıt havlu koyun. Su eklemediğiniz halde pilavınız, patateslerin buharıyla pişecektir. Pilav hazır olduğunda yuvarlak bir servis tabağına dikkatlice ters çevirin ve üzerine bir kaşık kadar yağda çevirdiğiniz üzümleri serpip, sunun.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.