ARA By Google

Ravyoli

Ravyoli Harcı hazırlamak için margarinin 3 çorba kaşığını ayırıp kalanını bir tavada orta ateşte eritin.


Malzemeler:

90gr margarin
1 küçük soğan
100gr karides veya piliç göğüs eti
Tuz, taze çekilmiş karabiber
400gr erişte hamuru
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı parmesan veya kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin. Tavuk kullanacaksanız küçük kuşbaşı doğrayın. Et suyunu sıcak olarak bir kenarda saklayın. Önce hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde harcı hazırlayın. Erişte hamurunu dört eşit parçaya kesin ve her pazıyı da, ayrı ayrı, elinizle bastırarak yayvan ve yuvarlak bir hale getirin. Ön hazırlık bölümünde belirtildiği gibi harcı hamurun üzerine sıkın. Kalan ikinci açılmış hamuru harcın bulunduğu hamurların üzerine örtün. Her iki hamuru da tırtıllı rulo ile 4cm X 4cm boyutlarında kesin.

Bir tencereye tuzlu su koyup, kaynatın ve ravyolileri, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Ravyolileri bir fırın kabına aktarın. Kalan 3 Çorba kaşığı margarini bir tencerede ağır ateşte eritip, ravyolilerin üzerine gezdirin. En üste peyniri serpiştirin. Fırınınızın üst katındaki salamandırı yakın. Kabı fırının en üst katına sürün. Ravyolilerin üzeri altın sarısı bir renk alıp, yer yer kahverengileşmeye başlayınca kabı fırından alın. Ravyoliyi sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.