ARA By Google

Sazan Haşlama

Sazan Haşlama Sazan balığını ayıklayın, pullarını kazıyın, kuyruğunu ve kılçığını çıkarın ve yıkayın.


Malzemeler:

1 kg sazan
1 soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı taze mercanköşk yaprakları
Keklikotu
1/2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1/2 yemek kaşığı fındık
1/2 çorba kaşığı kuru üzüm
1/2 çorba kaşığı çam kıyılmış badem
1 limon
Un
Tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Biber
Garnitür
1 limon
1 su bardağı su

Hazırlanışı:

Sazan balığını ayıklayın, pullarını kazıyın, kuyruğunu ve kılçığını çıkarın ve yıkayın. Dilimler halinde keserek una bulayın. Kuru üzümleri sıcak suda şişmeye bırakın. Bir tavada tereyağını eritip, ince dilimlenmiş soğanları, sarımsak ve karanfili ve tuz, biberi ekleyerek soteleyin. Üzerine sazan dilimlerini ekleyerek biraz kızartın, mercenköşk, keklikotu, ekleyin. Üzerine su, veya et suyu veya balık suyu ekleyerek, orta ısıda pişmeye bırakın,

Suyun dörtte biri eksilince kapağını kapatarak en az 1 saat pişmeye bırakın. Bir tavada az zeytinyağında; kıyılmış badem, kıyılmış fındık ve kuru üzümü biraz kavurun. Pişmiş sazanları suyundan süzerek tabaklara alın, üzerine kavrulmuş badem, fındık sosunu gezdirin, en üste de kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri eşliğinde servis yapın.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.