ARA By Google

Dereotlu Hellim Peynirli Ekmek

Dereotlu Hellim Peynirli Ekmek Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu ve zeytinyağını da ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun.


Malzemeler:

4 bardak beyaz un
1½ tatlı kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
150 gram Hellim peyniri, rendelenmiş
¼ bardak kıyılmış dereotu
1½ bardak su

Hazırlanışı:

Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu ve zeytinyağını da ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki suyu ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 6–7 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

Yoğurulmuş olan hamura Hellim peynirini ve dereotunu ekleyerek malzemelerin iyice karışması için 2–3 dakika daha yoğurun. Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın. Bu sürede hamurunuzun hacmi iki katına çıkacaktır.
    
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak düzgün iki beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin. Ekmeklerin üzerine keskin bir bıçakla ½ cm derinliğinde bir artı işareti çizin. Üzerine un serpip önceden ısıtılmış 210 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.