ARA By Google

Cevizli Ekmek

Cevizli Ekmek Eğer elle yapıyorsanız beyaz unu ve tam buğday ununu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın.


Malzemeler:

1 bardak beyaz un
2 bardak tam buğday unu
1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
1½ tatlı kaşığı tuz
1¼ bardak su, oda sıcaklığında
1 silme çorba kaşığı tereyağı, yumuşak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
¾ bardak çok iri kıyılmış ceviz

Hazırlanışı:

Eğer elle yapıyorsanız beyaz unu ve tam buğday ununu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra beyaz unu ve tam buğday ununu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alin. Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 6-7 dakika yoğurun.

Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 1 saat mayalanmaya bırakın.Cevizi ekleyip malzemelerin iyice karışması için 2-3 dakika daha yoğurun.Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak haline getirin.

İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin. Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla bir artı çizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.