ARA By Google

Soğuk Yoğurt Çorbası

Soğuk Yoğurt Çorbası Yaz akşamlarını en çok tercih edilen ve beğenilen çorbasıdır. Pratik yapımı ve lezzeti kadar besleyiciliği de ön plandadır.


İçinizi serinletecek, mis gibi taze nane kokusu ile soğuk yoğurt çorbası tarifi…

Malzemeler:
500 gr yoğurt
3.5 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
Yarım su bardağı su
3 diş sarımsak
8 dal taze soğan sapı
4 dal taze nane
2-3 dal dereotu
1 çay kaşığı kekik
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
İlk olarak sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Soğan saplarını çorbanın üzeri için kullanacağız bu nedenle soğan saplarını ayırın. Nane yapraklarını ayırıp yıkayın, dereotunu ince ince kıyın.

Pirinci ılık suda yıkayıp, süzün. Tencereye ekleyin ve 1 su bardağı su ilave edin. Tuzunu ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak haşlayın. Yoğurdu bir kaseye boşaltın, üzerine kekik ve bir tutam tuz dökerek mikserle 2-3 dakika çırparak krema kıvamını almasını sağlayın. Üzerine 3 bardak su ekleyip çırparak ayran kıvamına getirin. Haşlanmış pirinci, zeytin yağını, sarımsak, taze nane yapraklarını ve kıyılmış dereotunu yoğurdun içine ekleyin ve karıştırın.

Servis kaselerine boşalttığınız çorbayı taze soğan sapları ile süsleyip servis yapabilirisiniz.

Afiyet olsun…


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.