ARA By Google

Bitki Çaylarının Yeni Gözdesi; Rooibos Çayı

Bitki Çaylarının Yeni Gözdesi; Rooibos Çayı Kırmızı rengiyle göze, damaklarda bıraktığı hoş tadı ve yüksek antioksidan kapasitesiyle de tüm vücuda yarar sağlıyor.


Rooibos çayının kafein içermediğinden kafein içeren diğer içeceklerden ayrılarak rahatlıkla içilebileceğini ifade eden Diyetisyen Sanem Apa Doğan; “En sık bilinen özelliği cilt ve cilt sağlığına iyi gelmesi olsa da tüm sağlığa olumlu etkisi yapılan çalışmalar ile bilinen bir gerçek. Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez, bakır, çinko ve beraberlerinde alfa hidroksi asit içerir. Doğru kaynaklardan elde edilmiş Rooibos çayı yan etkisi en az olabilecek bitki çaylarındandır” dedi. Diyetisyen Sanem Apa Doğan, Rooibos çayının bilinmeyen faydalarını anlattı;

SPORCULARA DESTEK Tüm bireylerin ve özellikle sporcuların kemik sağlığı için gereklidir. Kalsiyum içeriği sayesinde artrit, osteoporoz ve eklem ağrısı gibi durumlara karşı koruyuculuğu artırabilirsiniz. Özellikle antioksidan kapasitesi ile serbest radikallerin artışını da durdurur, damarlardaki kan akışını destekler. Böylece HDL kolesterol dediğimiz iyi kolesterolün egzersiz ve spor ile birlikte daha fazla ve hızlı artışına sebep olabilir. Bununla birlikte kötü kolesterol dediğimiz LDL kolesterol seviyesinde azalmaya yardımcı olur. Bu da damar sertliği, kalp krizi ve felç gibi durumlara karşı koruyucu etki yaratarak kalp sağlığını olumlu yönde etkiler. Rooibos çayı illaki sıcak içilmek zorunda değildir. Soğuk olarak da içebilirsiniz. En etkili tat için 3 dakika kadar beklemeniz yeterli olur. Böylece özellikle sporcuların susuzluğa karşı faydalanabilmeleri için kolaylık sağlar. Spor sonrasında mutlaka 1 kupa Rooibos çayı içerek kaybettiğiniz suyun güvenilir şekilde yerine konulmasına yardımcı olabilirisiniz.

Rooibos çayı kafein içermediği için uykusuzluk, huzursuzluk, baş ağrısı ve stres gibi olumsuz faktörleri kontrol altına alır. Özellikle vanilyalı olanları lezzetli ve tatlı aroması sayesinde rahatlıkla şekersiz olarak tüketilebilir. Rooibos çaynın en güzel özeliklerinden birisi de ısıtılmış süte ilave ederek çok lezzetli ve doyurucu bir ara öğün olabilmesidir. Beslenmesine dikkat eden, sağlıklı yaşamı tercih eden, kafeinsiz hayatı seçen ağırlık kontrolü yapan ve hamileler için tercih edilebilir çaylar arasında ilk sırayı alır.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.